Tuesday, September 28, 2010

Relax / Santai...

1. Cium Isteri


Pada suatu pagi, bertanya si isteri pada si suami:
Isteri : Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?
Suami : Kenapa?
Isteri : Tiap pagi sebelum pergi kerja, suami dia akan cium isterinya. Bila pulang
kerja, dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar… Loving betullah
mereka. Kenapa abang tak buat macam tu?

Suami : Nak mampus!… Mana abang kenal isteri dia?!

2. Bunuh SetanSuatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau si isteri menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut kepada suaminya.


“Abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersatu/bersetubuh kan bang, dengan cara yang betul dan menjaga syarat yang betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan”

Kata si suami “yerr kerr?, tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai untuk bunuh syaitan kan , betul tak sayanggg?” sambil ketawa. Isteri hanya tersenyum panjang.

Selang dua hari kemudian, si isteri berkata “banggg, jom kita bunuh syaitan bang”. Si suami tersenyum panjang.


Selang dua hari kemudian, si isteri berkata, “banggg, jom kita bunuh syaitan bang”. Suami berkata “‘takpe…tunggulah malam”.


Esoknya si isteri berkata, “banggg, jom kita bunuh syaitan…bang”. Si suami diam sambil mengangguk lemah.


Esoknya si isteri berkata lagi, “banggg, jom kita bunuh syaitan… “, suami tiba – tiba marah dan berkata ……..“Ayang nie nak bunuh syaitan ke atau nak bunuh abang?!”

3. Belajar bahasa EnglishSeorang gadis yang Bahasa Ingerisnya kacau-bilau… suatu hari terlanggar seorang pelancong US ketika berjalan2 di The mall.

Gadis : I’m sorry.

Pelancong : I’m sorry, too


Si gadis kelihatan bingung kerana tidak faham apa yang diperkatakan oleh pelancong itu.. dia meneka2 dan terus menjawab…


Gadis : I’m sorry, three


Pelancong : What are you sorry for??


Gadis : I’m sorry, five!

4. Kek Hari jadiSeorang lelaki telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek sempena hari jadi isterinya. “Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini, encik?”, tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki itu.


“Mmmm, tulis saja…”Sayang tidak bertambah tua” di bahagian atas, kemudian sambung dengan “Sayang cuma bertambah cantik” di bahagian bawah”, kata lelaki itu.


Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang ditempahnya itu dan terus membawa pulang ke rumah untuk dipersembahkan kepada isterinya yang tersayang di hadapan tetamu-tetamu yang lain. Dan ketika kek itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang lain, lelaki itu setengah pengsan ketika membaca tulisan yang tertera di kek itu….


"SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH”

Hohoho!! Enjoy!~!!

No comments:

Post a Comment